Till middag ikväll ska vi testa att laga ett till av Paolo Robertos recept. Tidigare skrev jag om ett av hans recept här som var jättegott. Ber om ursäkt för det kopierade och inklistrade receptet. Var lite för lat för att skriva av allt. :0)
Annars kan ni som har riktigt, riktigt skarp syn läsa direkt ur hans receptbok här. ;0)
Pasta med körsbärstomater och pesto.
Antal portioner: 4
Ingredienser
500g casarecce eller annan kort pasta
250g körsbärs- eller cocktailtomater, sköljda och delade i halvor
250g körsbärs- eller cocktailtomater, sköljda och delade i halvor
Pesto
10st soltorkade tomater i olja, finhackade
2st vitlöksklyftor, finhackade
3msk pinjenötter, finhackade
3msk kapris, finhackade
12st svarta oliver, urkärnade, finhackade
8 stjälkarbasilika, finhackad
4.5msk olivolja
Salt, efter smak
2st vitlöksklyftor, finhackade
3msk pinjenötter, finhackade
3msk kapris, finhackade
12st svarta oliver, urkärnade, finhackade
8 stjälkarbasilika, finhackad
4.5msk olivolja
Salt, efter smak
Gör så här
1. Pasta
Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds.
Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds.
2. Lägg i pastan när vattnet kokat upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet.
3. Pesto
Blanda soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter, kapris, oliver, basilika och olivolja till en pesto under tiden som pastan kokar. De finhackas och blandas lättast med en mixer eller matberedare.
Blanda soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter, kapris, oliver, basilika och olivolja till en pesto under tiden som pastan kokar. De finhackas och blandas lättast med en mixer eller matberedare.
4. Tomater
Värm olivolja (4 matskedar) i en stor stekpanna.
Värm olivolja (4 matskedar) i en stor stekpanna.
5. Tillsätt tomathalvorna och låt dem fräsa i ca 4–5 minuter, men se till att så många tomater som möjligt behåller formen som halvor.
6. Lägg ner pestoblandningen i stekpannan och låt den puttra tillsammans med tomaterna, på svag värme i 5–8 minuter.
7. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
8. Häll över pasta och olivolja (1/2 matsked) i stekpannan med tomater och pesto.
9. Rör om noga så allt blandas ordentligt.
10. Smaka av med salt.
11. Servera pastan rykande het.
No Comments