![]() |
Foto: BJÖRN LINDAHL |
Nu när jag har flera veckors sommarlov framför mig så behöver jag inspiration till vad jag ska laga för mat till man och barn.
Det här receptet hittade jag på Aftonbladet och det ska absolut testas. Vem kan motstå det italienska kökets smaker. Inte jag för jag älskar italiensk mat.
Återkommer med smakrecension. 🙂
Ingredienser till fyra portioner
400 g penne eller annan kort pasta
370 g konserverade hela tomater
1 finhackad gul lök
2 hela vitlöksklyftor
140 g bacon, skuren i strimlor
2–3 msk olivolja
1 torkad peperoncino-chili
1 msk smör
1 tsk torkad basilika eller 20 strimlade basilika-blad
4 skivor smältost
50 g lagrad pecorinoost
0,5 dl finhackad persiljasalt
Gör så här:
1. Skär tomaterna i bitar. Stek baconstrimlorna på låg värme i en stekpanna och ställ åt sidan.
2. Värm upp olivolja i en stor kastrull, lägg i lök, vitlöksklyftor och peperoncino och låt dem fräsa varsamt i oljan i 2–3 minuter, utan att de får färg. Ta upp peperoncinon som kastas.
3. Tillsätt tomater och salt och låt såsen koka upp. Blanda i bacon och eventuellt smält fett som finns kvar i pannan. Koka såsen på låg värme i 15–20 minuter och rör i basilikan när ett par minuter av koktiden återstår. Ta upp och kasta vitlöksklyftorna.
4. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull, under tiden som tomatsåsen tillreds.
5. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt ”al dente” samtidigt som tomatsåsen är klar. Koka den enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
6. Häll tillbaka den heta pastan i kastrullen. Lägg först ner smöret och rör om tills det smält. Tillsätt sedan smältosten och rör snabbt om så att den smälter. Häll pastan i kastrullen med tomatsås och rör om ordentligt och tillsätt under omröring pecorinon och persiljan.
9 Comments
Hej!
Här står jag, hungring som en varg framför datorn och möts av ditt tips på pasta, magen kurrar inte mindre nu om man säjer så 😉
Du får gärna lägga till mig och jag lägger gärna till dig på min blogglista när jag fixat en.
//Linda
Nu ligger länken där till din blogg. Kul när man ser uppdateringarna som görs. Då slipper jag missa något. 🙂
Du är så välkommen att lägga till mig sen när listan görs.
Kram
Låter onekligen väldigt gott, hoppas det är det, du får skriva ett utlåtande sen.
Självklart får du gärna lägga till mig i din lista.
Kram Jannike
Hej!
Va kul att hitta hit!:)
Pastan ser ju alldeles ljuvlig ut!
Den ska jag testa någon dag men ikväll ska vi grilla:)
Ha en fin kväll!
Kram Sofi
Det ska bli kul att se vad mannen kommer hem med från affären. Vi har aldrig handlat pecorinoost eller peperoncino-chili så han kommer nog bli borta ett tag (letar o letar i affären). 😉
Ha det gott!
Kram Linda
Åh, vad det ser gott ut! Detta måste testas!
Oj, vad glad jag blir att du vill lägga till mig till din lista! Klart du får det!
Kram Jenny
Hej! Vilken underbar blogg du har.Precis min stil och smak.Här kommer jag att titta in fler gånger.Kram Lotta
Hejsan Lotta!
Vad glad jag blir! Du är så välkommen tillbaka.
Ha det gott!
Kram Linda
Det såg gott ut det där, blir spännande att höra vad ni tyckte om det :). Ha det bra! /Jennifer