![]() |
Foto: Recept.nu |
Den här schweizernötkakan måste provas. Jag har gjort den flera gånger och den får alltid väldigt bra respons.
Jag brukar servera den med hallonsorbé till.
Sorbén fräshar upp det hela och gör att kakan inte blir alltför söt eller tung.
Smet
2st ägg
3dl socker
100g mald sötmandel
1.25dl vetemjöl
100g smällt smör eller margarin
3dl socker
100g mald sötmandel
1.25dl vetemjöl
100g smällt smör eller margarin
Topping
200g schweizernötchoklad
7 msk grädde
1 msk smör
7 msk grädde
1 msk smör
Annons:
Annons:
Annons:
Gör så här
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
3. Se till att smeten är jämn.
4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
10. Färdig att servera.
No Comments