Hör och häpna!
Det var fredag igår men inga tacos så långt ögat kunde nå, inte ett endaste litet nachochips.
Istället testade vi en ny rätt som smakade kanon. En lättlagad och god vardagsrätt, det kan ju liksom inte bli bättre.
Så det recpetet bjuder jag på idag från en kylig stad. -22 grader är alldeles för kallt för mig. Minns att jag var ute och red i -25 grader i mina ungdoms dagar. Men det var då det och nu vill jag helst inte sticka ut nästippen utanför dörren om det är mer än -10. Så idag ägnar jag dagen åt att plugga arbetsrätt och träning och att umgås med familjen så klart.
Fyllda kycklingrullader
4 portioner
600 g kycklingfilé
140 g bacon
1 rödlök
smör eller margarin
4 soltorkade tomater
100 g färskost
salt & peppar
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde, här valde jag att använda matlagningsgrädde istället
4 morötter
1. Dela kycklingfiléerna på längden om de är hela. Skär bacon i bitar och skala och hacka löken.
2. Fräs bacon och lök i smör i stekpanna. Blanda bacon, lök, hackade tomater och färskost i en skål. Fördela på kycklingen och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Blir det fyllning över så klicka i den i såsen.
3. Krydda rulladerna med salt och peppar och bryn i smör.
4. Tillsätt vatten, fond, grädde och skalade morötter i bitar. Småkoka under lock i åtta minuter.
5. Smaka av med salt och peppar och servera med ris och sallad.
9 Comments
Det receptet haffar jag direkt!! Mums va gött det lät =))
Förresten, kollade du på ”Mia på Grötö”? i onsdags, vill bara nämna det att den ön ligger granne med den ö jag är uppvuxen på, spana in och njut hehe ;D
Om du kommer till sommaren tar vi båtsafari i vår skärgård, eller hur!
Fy satan (ursäkta) för 22 minusgrader!!
Kram kram
Så gott! Kyckling är bra, lätt att variera.
Brr, ja idag är det kallt 😉
Trevlig helg!
Kram /Maria
Mums! det receptet lånar jag. kyckling är bra, går att variera i oändlighet och för det mesta blir det bra.
Vi hade -17 här idag och det var alldeles för kallt, hur kallt är det då inte med 5 grader till…förmodligen alldeles alldeles för kallt) nej, det räcker med max -10!
Du får ha en fin lördag inomhus!
//lisamaja
Tack för tipset…det lät gott ;))
Vi har kvar gryta sen igår, så det blir nog det ikväll igen, men den var så god så den tål att ätas igen :)) och ett glas rött, förstås,fniss…
Hoppas du får en fin dag…jag ska ut på en rask promenad…passar på när det inte är så kallt (-6 grader bara)
Kramen
Låter himla gott, det måste provas! Tack för receptet! Trevlig helg!
Kram Victoria
Gott det ser ut! Tack för receptet! Jag är en kycklingfantast 😉
Morotskakan såg god ut oxå, länge sedan jag gjorde det men jag bakar inte så mycket längre för då är det svårt att låta bli att äta 🙂 Kram kram
Mums vad gott det ser ut!
Tack för dina gratulationer angående min C-uppsats! Igår skickades den slutgiltiga versionen innan (efter kompletteringar från opponeringen). Det känns helt underbart! Som jag har slitit med denna uppsats. Det är jobbigt som det är att skriva , men att göra det samtidigt som jag är hemma med en liten, ibland två, så har slitet och disciplinen fått vara superhög! Jag skrev om Modersmålsutveckling i förskolan:) Vad kul att du också pluggar, är det till lärare?
Ha en fin helg,
Kram Johanna
Låter himla gött! Ska genast skriva ner det…
Idag är helt underbart, -7 och sol! Ännu bättre inomhus, hehe…
Ha en bra fortsättning på helgen
kram elsamarianne
Mmm… ser smaskigt ut!
Jag brukar också göra kycklingrullader men med annan fyllning, kul att testa på något annat. Tack för receptet 🙂
Ha de gott!
Kram Marie