![]() |
Receptet och bilden är hämtat från tidningen mama. |
Den här cheesecaken gjorde jag i lördags och den var jättegod. Jag kan dock tipsa om att inte ta fullt så mycket av nutellamoussen då den blev liiiite i mäktigaste laget. Men kombinationen med nutellamoussen, lakritstoppingen och oreobotten var otroligt god.
Sen älskar jag ju allt som går att förbereda tidigare på dagen så att jag också får njuta av lördagsmiddagen. 🙂
Här kommer receptet.
Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping.
Botten:
12 fyllda oreokakor
3 msk smör
Mousse:
200 g färskost, tex Philadelfia
2 dl nutella eller annan hasselnötskräm
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Lakritstopping:
200 g färskost
1 dl florsocker
2 msk lakritspulver eller 3 msk finkrossad turkisk peppar
Garnering:
färska jordgubbar
färska jordgubbar
krossad turkisk peppar
Botten:
1. Mixa kakorna och smält smöret
2. Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen jämt i bottnarna på fyra större eller sex små glas eller burkar. Pressa ned blandningen för att få en jämn kakbotten.
Mousse:
1. Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så att det blir fluffigt.
2. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.
3. Spritsa eller häll ner smeten i glasen och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
Lakritstopping:
1.Vispa färskost och florsocker med elvisp.
2. Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar.
Vid servering:
Spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.
11 Comments
Ojoj så gott det lät….
Nästan farligt gott 🙂
Det ska jag testa till helgen tror jag, tack för att du delar med dig av dina gosaker.
kram kram
Jessica
Åh, tur det snart är middag för det där lät farligt gott och fick magen att börja kurra.
Och härligt att porslinet var så fint som du hoppades.
Ha en mysig fortsättning på dagen. Kram Malin
Mmm låter ljuvligt gott..:-)) Gillar inte lakrits men de kan man ju hoppa över!
Trevlig kväll
Kramkram
Hoppsan! Där kom nåt som inte eggade mina smaklökar…vilken tur! Men det SER väldans gott ut,,,, gillar varken Nutella eller lakrits… har vrääääkt i mig världens största räkmacka idag, så jag ska inte ens läsa nåt recept… pust…
kram elsamarianne
Ha, ha! Nej, man kan ju inte tycka lika om allt. Vad tråkigt det skulle bli då. 🙂
Men räkmacka det är förbaskat gott, åh nu blev jag jättesugen.
Kram, kram
Spännande! Allt med lakrits brukar ju bli gott!
Låter annorlunda! Gillar också saker som går att förbereda! 🙂
Kram och ha en fin ny vecka!
/Maria
så smidigt när det bara är att ta fram när man har gäster! Och så fint att servera i små glasburkar!
Både nutella och lakrits i samma dessert, det kan bara bli underbart!
Kram Jenny
Oj oj oj så gott!!!
Gillar din nya banner=)
Kram Anna
Mums!!