Testade att göra en kycklingwok med thailändska såser till middag igår och den blev riktigt lyckad. Bara för att det skulle bli så likt den maten som vi köper på vår favvothairestaurang här i stan så åkte jag till ett litet thaimarket här i stan och köpte ostronsås och svampsoya. Och det blev faktiskt väldigt likt men nästa gång, för att få det lite starkare, öser vi på med mer sås.
Kycklingwok
4 portioner (väldigt stora portioner)
500 g kycklinginnerfilé skuren i bitar
3 vitlökar, hackade
1/2 röd chili, hackad
1 morot, tunt skivad
1/2 squash, tunt skivad
1 halvt blomkålshuvud
1 halvt broccolihuvud
1 halv burk minimajs
1 paprika
1 paprika
12 msk oystersås
10 msk vatten
1 tsk thaisvampsås
50 g cashewnötter
1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten och thaisvampsås.
4. Lägg till sist i cashewnötterna. Servera med ris eller nudlar.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten och thaisvampsås.
4. Lägg till sist i cashewnötterna. Servera med ris eller nudlar.
Bon appétit!
7 Comments
Verkar jättegott! Gillar Thai och Kina.
Kram Lena
Låter jättegott!!
Önskar en skön söndag!
Kram
Anneli
Det där ser verkligen mumsigt ut! Tack för receptet. Önskar dig en finfin söndagskväll. Kram Ester
Ser väldigt gott ut, jag älskar thailändsk mat. Smaklig spis. kram
Det lät gott det där 🙂
Hoppas helgen varit bra!
Kram Emilia
hej Linda. Ser jättegott ut. Själv är jag inte så inne på kryddstarkt 🙁 Men man kan ju spara på dom starka kryddorna lite 🙂
/mia
Mmmm älskar kyckling både på längden o tvären o gärna kryddstarkt. Ha en bra s tart på veckan. Kramisar Tina