Eftersom det var så mycket godsaker på gång i gårkväll så valde vi att testa en ny förrätt som en lättare middag. Med lantbröd till så räckte det bra med tanke på osten, kexen, chipsen och ostbågarna som också hanns med på kvällen. En väldigt lättlagad rätt, speciellt om man har en man som skalar räkorna. ;0) Sen köpte Mannen vanlig persilja istället för bladpersilja men det gick lika bra med det.
Den här rätten kan jag verkligen rekommendera. Nästa gång vi äter den så gör vi en hel middag av den genom att äta den som pastasås. MUMS!
Räkor Saganaki
4 förrättsportioner
300 g handskalade räkor (ca 600 g med skal)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1/4 kruka färsk bladpersilja
1 msk torkad oregano
1 burk krossade tomater
1,5 dl vitt vin
salt och peppar
100 g fetaost
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Dela chilin och skrapa ur fröna. Hacka fruktköttet och finstrimla örterna. Hetta upp olivolja i en panna och stek lök, vitlök och chili mjuk.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, det vita vinet och örterna. Låt såsen sjuda på svag värme tills hälften av såsen återstår och smaka av med lite salt och peppar.
3. Lägg de skalade räkorna i en ugnsform och häll på tomatsåsen. Smula över fetaost och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5 Comments
Låter, och ser verkligen jättegott ut! Här som vi får räkor direkt från båten, så brukar man ta de första direkt på mackan, sen blir det alltid nåt över… då kan man ju göra detta…
Peppad o omklädd inför Step-Up… fördriver tiden med bloggar…
kram elsamarianne
Gottigottgott det låter!
Kram Lena
Allt med räkor är ju bara så gott!! Ska komma ihåg ditt recept till nästa gång vi har skaldjur! Kram Sara
Supergott, det får jag testa. Fick nyss hem 5 kilo ( frysta) räkor av fin sort. Gjorde vitlöks och chiligratinerade räkor i olivolja och toppade med parmesanost, 10 min i ugnen. Räkrätter är topp! Kram Milla
Det är så roligt med tips på nya rätter, den här vill jag prova!