Här kommer receptet på den goda potatissallad som vi fick hos J och C igår. C hade också kapris och småtomater i vilket var supergott.
Måste testas!
Ineses potatissallad, recept av Per Morberg
Antal portioner: 4
8-10, ca 800 g potatis
1 st rödlök
200 g brytbönor eller haricots vertes
200 g fetaost
salt och nymalen svartpeppar
Dressing
0,75 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
0,5 dl fint skuren gräslök
Gör så här
1. Skär potatisen i grova bitar. Skala och hacka rödlöken.
2. Skär bönorna i 2 cm långa bitar och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter.
3. Blanda alltsammans i en skål.
4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över potatissalladen.
5. Smula över fetaosten och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
4 Comments
Mums, det lät gott!
Kram /Maria
Det låter gott 🙂 kramis
Låter verkligen jättegott! Tomater o kapris, inte för mig tack, men resten… mums. Har idag testat Ikeas grönsakstimbaler/grönsakspuckar (frysta) och de var så goda att jag nästan har lust att sätta i mig resten också (vi åt hälften till fläskkotlett)…
Lagom laid-back dag idag. Grått men inte kallt. Snart är det vanlig vecka och husses semester är slut för denna gången. Åter till verkligheten, alltså…
kram elsamarianne
Å så gott!!!
Jag håller på och funderar på vad jag ska bjuda på när det vankas kalas för mig här i juli, då jag fyller lite jämnt;-)
Blev så varm i hjärtata när jag såg din tös på hästryggen. Tyra ska börja rida i höst och hon har verkligen lääääängtat efter det.
Nu ser jag med fasa fram emot nästa vecka då min lilla prinsessa ska operera bort mandlarna… Även om de gör det på löpande band så spelar det ingen roll, det är ju min lilla tösabit som ska sövas…
Nu väntar iaf snart Sommarkrysset!
Kram Anna