Här kommer receptet på tårtan som E önskade på sin dag och som Mannen min bakade.
Tårtan går bra att förbereda och ha i frysen för att sedan plockas fram en stund före servering.
Mjölkchokladtårta med varma hallon
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 st äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk blockchoklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad eller micro. Ta chokladen från värmen och rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten och vänd sedan ned resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och ställ den i frysen i minst fyra timmar. Hit kan man förbereda.
Ta fram tårtan ca 30 min innan servering och garnera den med hallon och hyvlad choklad innan servering. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.
MUMS! :0)
9 Comments
Lät galet god kram Diana
Jösses så gott! Måste provas!! 😉
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram Catarina
Hej Linda!
Men oj va mumsig den ser ut! 🙂 Det där måste jag testa (chokladomanen)
KRAM
Kanske ska testas. Gillar inte mandelmassa själv, men andra gör ju det 😉
Kram Lena
Det där lät ju livsfarligt.
Bara måste testas här någon gång.
Hoppas ni fått en riktigt bra start på veckan, kram Malin
Men vilken smarrig tårta…och tack för recept!
kram viktoria
Mmm den tårtan måste jag bara göra någon gång!
Kram
Mummsigt & sååå vackert/Kram Annmi
Så gott!
Kram Annika