För några dagar sedan så lade Petra, House of Philia, ut ett recept på en rabarberkaka som jag tyckte verkade smarrig.
Så igår bakade barnen och jag tillsammans under organiserade former en kopia av denna kaka. Inget tjafs mellan barnen så som att varför fick han göra mer eller varför får hon göra så och mamman var glad. :0)
Rabarberkakan blev en hit hos alla oss. Barnen som inte gillar rabarberpaj älskade denna och tyckte den var supergod. Nästa gång vi bakar den ska vi lyxa till det och äta den med vaniljsås för det är ju bara så himlans gott.
Här kommer receptet direktkopierat från Petra.
Gunnel & Petras Rabarberkaka.
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
250 g mandelmassa
4 rabarberstjälkar
1/2 dl socker
1 tsk kanel
.
Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop socker och smör och tillsätt äggen. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och tillsätt detta till smeten och häll blandningen i en smörad form. Blanda socker och kanel med finskuren rabarber och tryck ner detta i kaksmeten. Strössla över riven mandelmassa och grädda kakan mitt i ugnen i 30 min ungefär.
5 Comments
Åh så mumsigt…..risk för att jag bakar den idag! Supermysig blogg du har…..hit ska jag återkomma. En skön onsdag önskar jag dig. Krams maria
Kanske får bli ett bak idag men rabarbern som ligger i kylen. Såg ju så god ut hos Petra och nu blev jag ännu mer sugen. Kakan kan ju få följa med på bilsemester som färdkost!
Å va gott!
Nu blev jag sugen. Får köra en liiiiten skål vaniljyoghurt. Det brukar jag ta till då… det är ändå över tre timmar sen jag åt frukost.
Barnen ser djupt koncentrerade ut. Härliga bilder!
kram elsamarianne
ser gott ut, kul när barnen vill hjälpa till
Jag bakade också den kakan häromdagen. Gissar att det inte bara är du och jag som testat hennes recept:) Vi åt den med glass när den var ljummen och dagen efter med vaniljsås..