Hemma hos oss är vi nog ganska tidiga med att äta middag så nu har vi redan njutit av marinerad kyckling, potatisgratäng och mozzarella med jordgubbssalsa. Tänkte dela med mig av receptet på salsan då den är himmelskt god och somrig.
Mozzarella med jordgubbssalsa
Ca 5 pers
250 g mozzarella
1 halv kruka basilika
Salsa
2,5 dl jordgubbar
1/4 gurka
1/2 knippe gräslök
1/2 spansk peppar, röd urkärnad och finhackad
1,5 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
Tärna jordgubbar och gurka. Finhacka gräslök och den spanska pepparn och blanda sedan ingredienserna tillsammans med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 1 timme.
Tärna mozzarellan och grovhacka basilikan och blanda med salsan.
Sen är det bara att njuta av det goda! :0)
8 Comments
Mmmmm, kombinationen mozzarella o jordgubbar är alltid rätt, perfekt sommarmat. Kramisar Tina
Mmm. . .
Underbart gott! Måste testa. Läste nyss ett recept på chevre chaud med jordgubbstopping, måste testa det med. kram
Så gott det set ut! Bra tips på god sommarmat, kram Suss
Hej Linda 🙂
Ser mumsigt ut. Jag gillar det mesta med jordgubb, hehe. Jo, sorry att jag inte har återkopplat. Alltså tiden bara rusar fram, galet. Men nästa vecka kommer jag nog tyvärr inte hinna ses om du inte kan på måndag? 🙂 För jag vill gärna ses och höra vad du har tänkt. Jag behöver all träning jag kan få, hehe.
Kram på dig.
Det såg otroligt gott ut! Tack för receptet! Kram Jennifer
Å hörru! Det där såg väldans gott ut. Ska skriva ut receptet på salsan, kanske kan knåpa ihop nåt i helgen på gården.(får inte glömma packa ner olivolja och balsamvinägern, bara, resten handlar jag på vägen)
Ha en fin helg
kram elsamarianne
Haha, så länge man inte äter frukost innan man går och lägger sig så känns det ju rätt okej att vara tidig med måltiderna 😉
Kram Lena