Den här supersmarriga rätten åt vi här om kvällen. När jag lagar den så har jag gul sparris på burk till istället för grön. Men det är en smaksak vilken man vill använda. Men en sak är säker, det är ingen rätt för den som tänker på kalorierna. ;0)
Pasta med sparris och räkor
4 portioner
500 g räkor med skal
400 g grön sparris
280 g tagliatelle
2 tsk salt
2 tsk socker (till kokningen av gröna sparrisen)
1/2 hackad basilika
50 g smör
2 dl lagrad riven ost
1-2 tsk grovmald svartpeppar
Skala räkorna och ställ dem kallt.
Om du väljer grön sparris så koka den och skär sedan sparrisen (vilken du än väljer att använda) i tre bitar. Koka tagliatellen enligt förpackningen.
Blanda basilika, smör, ost och peppar i en stor skål. Vänd ned den heta pastan och sparrisen i skålen (efter att du har låtit dem rinna av) och rör försiktigt tills smöret och osten har smält. Blanda i räkorna och servera med en sallad.
BON APPETIT!!!!!
11 Comments
Mmmm, låter alldeles underbart!
Kram Helén
Sparris och räkor är några av mina favoriter, men pastan den hoppar jag. . . kram
Så gott det ser ut! Måste testas! 🙂
Kram
Det ser jättegott ut! Tack för recept!
Kram viktoria
Det lät mumma det där!
Kram Lena
Det ser riktigt smarrigt ut. Kram Anette
Mmmmm det där såg riktigt gott ut Linda! Pasta kan jag inte leva utan:) kram Nilla
Låter galet gott! Det måste jag prova! Hittade förresten din blogg via Hemma hos Klintons. Himla fin blogg du har!
Låter väldigt gott, den sparas i recept högen.
Ha fina dagen, kram
Gud så gott det verkar….älskar pastarätter (har nog bott i Italien i tidigare liv, hahaha…)hoppas ni har det bra i värmen…det har vi;)) och varmare ska det bli;))….gött!!!
Kramisar bia
vad gott det såg ut!!
lust att göra ett bloglovinbyte? 🙂