Här står mamma och jag i köket. Mamma pysslar och jag försöker hänga med i svängarna. Som den sanna husmoder min mamma är så ser ni på bilderna att hon till och med hinner byta både sjalett och topp under matlagningen. De ni!!!!
Min farmor Siri var uppvuxen i Kalmartrakten och en mästare, eller mästarinna kanske det heter, på att göra kroppkakor. Min mamma tyckte väl att det var bäst att lära sig göra dessa små godingar så att pappa även kunde få det i sitt nya hem. :0) Så hon lärde sig av farmor och nu tänkte jag att jag skulle lära mig av mamma.
För kroppkakor är en av mina absoluta favoriträtter när det kommer till hemlagad mat. Så mumsiga med den salta lök och fläskblandningen i mitten.
Kroppkakorna serveras på farmors vis med en grädd och mjölkblandning som man häller över.
Och jag kan tala om att köpta kroppkakor går inte att jämföra med de här godingarna.
Vi får väl se när jag vågar mig på att testa, men som de säger, övning ger färdighet.
3 Comments
Det där måste jag oxå försöka ge mig på, har jag knappt ätit tror jag. Är man ö-tös blir det ju mycket fisk, men jag älskar ju fläsk så in i norden mycket!
Fin hon är, din mor, och du med såklart!
Kram kram
Kul när saker och ting går i arv. Tror vår generation är lite dåliga på att lära av våra föräldrar, så det klart du ska testa så du kan lära dina barn senare.
kram helena
Har nog aldrig ätit kroppkakor tror jag. Det är nog många gamla hederliga svenska rätter som försvinner vartefter nya generationer inte lär sig dem. Bra där!
Kram Lena