Jag tänkte att jag skulle bjuda på receptet på musslorna som vi lagade igår. Själva smaken var det inget fel på och nu har vi pratat lite idag och då har vi kommit fram till att vi nog ska våga oss på att testa receptet en gång till fast med mindre musslor så att vi inte behöver tugga så noga. Låter galet jag vet. :0)
Så för er mussellovers, här kommer det:
Cozze Marinara
4 pers (som huvudrätt så räcker det till 2)
1 kg blåmusslor
1 stor citron
20 g hackad persilja
2 skalad vitlöksklyfta
1 dl torrt vitt vin
4 msk olivolja
nymald vitpeppar
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
Hacka vitlöken fint och blanda den med persiljan. Tvätta citronen och skär den sedan i tjocka skivor och sedan i mindre kuber.
Lägg musslorna i en stor panna med lock under stark värme. Rör efter några minuter och fortsätt till dess att samtliga musslor har öppnat sig. Häll olivoljan över musslorna och fortsätt tillagningen, nu utan lock.
Tillsätt i följande ordning: vitlök, persilja, salt, nymald vitpeppar, oregano och citronkuberna. Tillsätt vinet och låt merparten av vätskan ånga av, utan att röra om musslorna, som i annars lätt kan lossna ur sina skal. Servera i djupa tallrikar med färskt mjukt börd till att suga upp den goda såsen med.
BUON APPETITO!
4 Comments
Acabo de descubrir tu blog y es realmente encantador. Lleno de cosas preciosas y muchísima inspiración…Me encanta tu estilo y como decoras cada estancia de tu casa. Me quedo por aquí y te seguiré a menudo para coger montones de ideas. Te invito a visitar mi blog, sé que te gustará pues tenemos muchas cosas en común como el amor por la decoración.
Saludos desde Barcelona
Matilde
http://matilde-unvergelenlaciudad.blogspot.com.es/
Tack för receptet! Jag gillar musslor men vi äter det alldeles för sällan… Kram Suss
Ha ha vad roliga ni är. Ni behöver öva lite tror jag, på att äta musslor alltså hi hi. Jag kan sätta i mig en hel skål med bara musslor för det är så gott.
Du kanske skulle prova mitt fiskrecept som jag visade häromdagen, där är bara några musslor med och dom hade jag dessutom köpt i frysdisken, så det ända jag gjorde med dem då var att lägga dom i soppan på slutet och så åt vi bara de som var öppnade, dvs alla.
Kram Helena
Nu blir jag lite sugen på att prova göra det där (läs maken 😉 ser ju så gott ut.
Kram Lena