Taco är ju en vanligt förekommande fredagsrätt i många familjer. Och det kan ju bli så fruktansvärt tråkigt i längden så varför inte variera sig lite och göra som vi gjorde igår, laga enchiladas istället.
Ingen gigantisk skillnad mot tacos men lite godare och barnen gillar det också. Så här bjuder jag ikväll på receptet.
Enchiladas
4 port
Ugn 200 grader
8 vete-tortillas
500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda original
1 dl vatten
3 tomater
Sås
3 dl köttbuljong (alltså en halv buljong till 3 dl vatten)
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
oregano, paprikapulver
Garnering
riven ost
oliver
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite matolja. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig. Tillsätt tacokryddan och vattnet och låt färsen puttra tills allt vatten har försvunnit.
Koka upp buljongen tillsammans med tomatpurén. Tillsätt crème fraiche, pressad vitlök. Låt såsen koka upp och smaka av med salt, peppar, oregano och paprikapulver.
Fördela färsröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem sedan med skarven nedåt i en smord, eldfast form. Hacka tomaterna och strö dem ovanpå.
Häll över såsen och strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min tills allt fått fin färg.
Garnera med oliver.’
3 Comments
Här gör vi mycket hellre enchilladas än tacos faktiskt! Det brukar dessutom vara mannens uppgift 😉
Kram och ha en fortsatt fin helg!
/Maria
Ser gott ut! Får göra enchilladas nästa gång istället 😉 kram Suss
Låter onekligen smarrigt!! Lovar att prova;-)
Hoppas du har en härlig kväll!
Kram Anna