Bjuder på en höstig bild från vårt Enköping. Kunde inte låta bli att stanna upp när jag var ute på dagens Power walk och fota det vackra. Härligt när solen lyser på de färggranna träden.
Jaha ja, det var ju inte direkt ett bombardemang av frågor som jag fick. ;0) Får ta det som något positivt då jag ibland känner att bloggen känns lite ytlig men det kanske inte alls är så eftersom ni inte undrar över något när det gäller mig som person.:0) Och Lena, din fråga, som var den enda, kan jag svara på nästa gång vi tar en fika (så ska du få det ärliga svaret. Ha, ha!).
Känner mig ännu mer nervös över musslorna nu när middagen närmar sig. Tänk om vi bli matförgiftade!!!! Är det någon som har något tips som ni vill dela med er av? Koktiden verkar variera hej vilt så hur länge kokar ni musslorna? Tills alla har öppnat sig, eller? fast det kan ju vara en döing och då kan jag ju inte koka tills den öppnar sig för då får jag ju stå vi spisen resten av livet.
Återkommer imorgon med bild och recept. Om det blir lyckat vill säga. :0)
Önskar er en riktigt mysig fredag!
8 Comments
Tack så mycket för kommentaren hos mig.
Ja du tyvärr är jag dålig på musslor så jag kan inte ge dig några bra svar. Hoppas det går bra för dig med musslorna.
Ha en bra kväll
Kram Linda
Vad modig du är. Musslor är allt för mycket hard core-matlagning för mig. Hoppas det blir gott och ha en trevlig fredagskväll!
Mmm vad gott, älskar musslor. Tänk på att slänga de som är öppna innan du tillagar, om de inte sluter sig när du knackar de mot bänken typ alltså. Då är de nämligen döda. Du ska även slänga de som inte öppnar sig när du kokar dem. Ska du koka i vin? Det är godast, räcker med typ 5 min, sen kan du ta ur dem och reda med grädde och ev smaksättning, sen kan musslorna få gå med ca 2 min till 🙂
Lycka till!
Kram kram
PS. Du har väl inte glömt att det är kaninballens.. Förlåt, kanelbullens dag. 😉 Du har väl sett Nilecity 😉
Härlig bild! Jag kan inget om musslor – den enda maten från havet som jag inte är så förtjust i 🙂 Men det kommer säkert att gå toppen!
Ha en underbar fredag (tror att jag hamnade på något gammalt inlägg i förra kommentaren 🙂
<3 Jennie
Hihi, den storyn ser jag fram emot;-)
Nä, kan inget om musseltillagning. Det verkar jobbigt det där. Hoppas det går bra.
Kram Lena
Då får jag hitta på lite frågor:
Drömresa?
Favoritfärg?
Bästa egentiden, vad gör du helst?
Favoritmusik?
Favoritaffär( kläder och inredning)
Drömyrke?
Fler barn?
Nu får du några fler frågor att fundera på! Hoppas du får en toppenhelg!
Ok, nu fick jag dåligt samvete för att jag inte skrev någon fråga 😉
Jag är ny läsare och verkligen älskar din blogg! Lite inredning, lite mode och annat smått och gott! Just för tillfället hör du till en av de bloggar jag gillar bäst-och då läser jag många bloggar.
Jag har egentligen ingen fråga. Fick svar nu då du skrev att du bodde i Enköping. Har förstått att du bodde någonstans i närheten av Uppsala. Själv bor i lövstalöt utanför Uppsala. Jobbar som sjuksköterska men har just börjat plugga till distriktssköterska.
Vet i och för sig inte vad du jobbar med? Du kanske hat skrivit det-men jag har inte gått tillbaka i bloggen och ”letat”.
Med vänlig hälsning, Petra
Åh jag älskar musslor. Måtte det bli lyckat för det är så gott.
Jag knackar dom först i bänken för att se att de sluter sig. Sedan kolla jag vilka som öppnar sig när jag kokat dem och dom som förblir stängda kastar jag. Räcker att koka några minuter.
Kram Helena