Den här efterrätten gjorde jag i all hast i fredags när vi kom på att vi var lite sugna på något dessertaktigt. Inget avancerat men ändå så gott med hallonpurén i botten som kontrast till den söta chokladen.
MUMS!
Chokladmousse med hallon
4 pers
175 g hallon
2 st äggulor
1/2 dl strösocker
150 g mörk choklad
1 dl smetana
1 dl vispgrädde
Garnering
125 g hallon
Mixa hallonen till en slät puré och fördela i botten på 4 portionsformar eller glas. Ställ dem kallt.
Vispa ihop äggulor och socker. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron och låt den svalna något. Blanda ned smetana och choklad i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ned den.
Klicka moussen över hallonpurén och låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med hallon innan servering.
4 Comments
Jag kan ta en! Svingott!
Snygg du blev i håret förresten, verkligen fräsch, blir så sugen när jag ser andra klippa lite på längden.. Men jag vågar inte riktigt.
Många kramar med massor av energi till dig i uppsatstider!
Catta
Det där ser ju fantastiskt gott ut!!
Åh gud så gott! Slänger du ihop en nu och skickar hit;) Så snygg det blev i håret också. Visst ska man lyssna på ett proffs och blev jättefräscht och bra!
Hopps plugget går bra, tänker på dig och du är grymt duktigt och verkar ha bra disciplin på dig själv!
Kram fredrika
Mmmmm en dessert helt i min smak. Kramisar Tina