Den här fantastiskt enkla och fantastiskt goda tårtan har jag tipsat om en gång tidigare då jag gjorde den med Schweizernötchoklad. Den här gången provade jag att använda mig av Black istället och tårtan blev jättegod och fick full pott av både små och stora familjemedlemmar.
Smidig att bjuda på då den bör göras några timmar innan den serveras.
BLACKCHOKLADTÅRTA MED HALLONSORBÉ
Smet
2st ägg
3dl socker
100g mald sötmandel
1.25dl vetemjöl
100g smällt smör eller margarin
3dl socker
100g mald sötmandel
1.25dl vetemjöl
100g smällt smör eller margarin
Topping
200g Black choklad
7 msk grädde
1 msk smör
7 msk grädde
1 msk smör
Annons:
Annons:
Annons:
Gör så här
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
3. Se till att smeten är jämn.
4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
10. Färdig att servera.
Tårtan serverade jag med hallonsorbé till men jag tycker nog att hallonsmaken tog över när jag använde Black, så nästa gång ska vi prova med hallonglass till för att den är lite mjukare i smaken.
OCH MED DET HÄR RECEPTET VILL JAG ÖNSKA ER EN RIKTIGT FANTASTISKT BRA FREDAG!
5 Comments
Ser riktigt smarrig ut!
Ha en skön helg.
Kram Helena
Så god den ser ut! Tackar för receptet kanske nåt för tjejträffen nästa vecka 🙂 kram Suss
Nu vill inte jag vara dum på något sätt – men har du använt 200 gram Black eller en hel chokladkaka som i så fall är 180 gram? Bara så jag gör rätt 🙂
Jag förstår precis varför du undrar. Jag har för mig att när jag har bakat den med schwiezernöt tidigare så har den kakan varit på 200 g så jag blev också lite fundersam. Jag köpte helt enkelt två Black och vägde så att jag hade 200 g.
Kram, kram
Thanx!
Nu ska här bakas … 🙂