Den här rätten som heter Herrgårdskyckling blev jag tipsad om av Susanne (Villa Tretton) på hennes blogg.
Superenkel och supergod och passar både till fredagsmyset och till vardags. Eftersom vi när vi väl äter sås till mat gillar mycket av det goda så dubblade jag den. Vi blev faktiskt så förtjusta i själva såsen och den rökta skinkan så nästa gång ska vi göra en pastagratäng med de tillbehören.
Här kommer receptet på den mumsiga kycklingrätten.
Herrgårdskyckling
4 kycklingfiléer, delas i två delar
Lägg filéerna i en form, salta och peppra och ställ in dem i ugnen i 10 minuter i 225 grader.
Blanda 2-3 dl crème fraiche, 2 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta, 1-2 dl hackad persilja, 150 g strimlad rökt skinka, 2 dl riven ost och salt och peppar. Häll över kycklingen och ställ in i ugnen igen i ca 30 minuter.
Servera med ris och en mumsig sallad.
11 Comments
Men mums! Det måste vi prova här hemma, det var ju bara en massa gotta i det receptet.
Tack för det, alltid kul med nya recept! Ska meddela kocken 😉
Här är det vab idag, slemhosta och klibbiga ögon på de små, sååå segt.. men lite mysigt att vara hemma med 😉
Kram!
Men oj vad gott det lät.
Inte svårt heller.
Det ska jag verkligen prova .
Tack för tipset och njut av din onsdag.
Kram kram
Jessica
Gottigottgott!
Verkligen enkel & god middagsmat och som du säger passar både till vardag & fest..:-)
KRAM
Mmmmm låter jättegott verkligen!
Kram
Älskar lätta enkla och goda recept. Här äter vi sås till allt varje dag, inte undra på att min mage är rund.
Kram Helena
Jättegott!! Kan riktigt känna smaken av salt:-) Kram Sara
Det skulle man kanske testa ;)……..hoppas allt är bra med dej min vän….
Kram bia
Tack för recepttipset!
Vi provade denna igår och den fick högsta betyg av hela familjen.
Hade ingen persilja hemma, så jag hade i dragon istället.
Mumsigt det med!
Tack för recepttipset, sånt uppskattas alltid. Man fastnar så lätt i samma gamla recept hela tiden.
//Anna
Detta ska jag göra till middag imorgon. Låter mumsigt./ Agge