4 laxfiléer
400 g pastaskruvar
en halv zucchini
250 g champinjoner
en halv kruka persilja
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater, röda
en halv rödlök
150 g fetaost
salt och svartpeppar
olivolja
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Laxen kryddade jag med salt och citronpeppar och lagade till den i ugnen.
2. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen 15 min på 200 grader.
3. Skär ½ zucchini i halvmånar och skiva 250 gram champinjoner i tunna skivor. Skala och grovhacka ½ rödlök och 2 st vitlöksklyftor.
4. Fräs grönsaker och lök i 1 msk olivolja i en varm stekpanna. Salta och peppra efter smak. Grovhacka ½ kruka persilja och tillsätt till grönsakerna.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med grönsaksfräset, tomaterna och 75 gram sköljd ruccola
Smula över 1 paket fetaost och ringla över lite extra olivolja.
SMAKLIG SPIS!
6 Comments
Åh, det ser gott ut! det receptet nyper jag direkt;) tack!!
Ha en fin dag!!
//lisa
Å vad smarrigt det ser ut .Tack för receptet .Ha en skön dag.Kramar Rita
Härlig vardagsmat med det där extra 🙂
Kram /Maria
Det där receptet kanske jag skulle kunna driva igenom hos han som lagar maten. Verkar fräscht.
Kram Lena
Så gott!! Älskar lax men är så dålig på att hitta på något nytt recept så det här åker ned i receptboken:)
Kram fredrika
Men va gott det ser ut…tack för recept! Jag äter lax ofta, bland det bästa jag vet.
Kram viktoria