Måste tipsa er om denna supergoda och fräscha melon och fetaostsallad som har passat alldeles utmärkt nu under varma sommardagar.
Vi har ätit den med bland annat italienska charkuterier.
Melon och fetaostsallad
Receptet är hämtat från Zeta.nu
8-10 bufféportioner eller 4 portioner
2 rödlökar, tunt skivade
2 tsk strösocker
2½ msk Zeta Rödvinsvinäger Riserva
½ vattenmelon , tärnad
2 Zeta Feta (à 150 g)
½ burk Zeta Oliver Kalamata (à 480 g)
1 påse rucola (à 80 g)
Zeta Olivolja Extra Vergine
flingsalt
Blanda löken med socker och vinäger på ett fat. Låt stå 10 minuter.
Blanda melon, tärnad fetaost, oliver och rucola med löken och vinägerblandningen.
Krydda med salt och peppar. Ringla över olja.
9 Comments
Mums vad god den så ut. får testa den lite framöver.
Hoppas du har en härlig Onsdag
Razzy
Yummie yummie yummie!! Älskar såna sallader, så fräscht på sommaren =)
Kram från en trötter, så segt att börja jobba, men ändå helt ok 😉 Längtar lite efter hösten nu, lite innemys 🙂
Det där lät inte fel.
Har en enklare variant vi gör ibland med vattenmelon, fetaost och citronmeliss.
Hoppas ni haft en riktigt härlig sommar, nu ska jag läsa ifatt lite, kram Malin
Mmmmm perfekt sommarmat o framförallt för en veggis som mig. Kramisar Tina
Mums, gott och fräscht i sommarvärmen!
Kram/Maria
Mmmmmm, så gott! Men jag utesluter gärna löken då min lilla mage blir så upprorisk av färsk lök;-)
Nu ska jag som en del andra läsa ifatt lite bloggar;-)
Kraaaam Anna
Åh så gott och fräscht det lät! Härliga kombinationer:)
Den salladen så görgod ut! Fetaost och melon är så himla smarrig kombo.
/N
Bra tips! Jag som inte gillar melon i vanliga fall att tillsammans med fetaost… blir det en helt annan sak och melon kan då vara gott även i mitt tycke… 🙂