Jag och J är ju inte så värst förtjusta i fiskrätter och absolut inte i fiskrätter som smakar för mycket fisk (jag veeeet, det låter galet 🙂 ). Så det är alltid med en viss skepsis jag ställer mig för att laga en ny fiskrätt då jag vet att betyget inte brukar bli alltför högt. Men i söndags provade jag att laga ett recept som jag fann här och som fick tummen upp av både J och mig.
Fiskgryta med saffran, vitt vin och tomat
4 portioner
- 4 vitlöksklyftor, skivade
- 1 gul lök, delad och skivad
- 1 fänkål, skuren i mindre bitar
- 4 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 3 dl vatten
- 1 burk finkrossade tomater (á 400 g)
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 paket (0,5 g) saffran
- salt och peppar
- 100 g Zeta Casa Di Luca Sedani
- 400 g fisk i bitar, t.ex. lax, torsk och abborre
- några kvistar timjan
Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en gryta några minuter utan att det tar färg. Häll i vitt vin, vatten, tomatkross, buljongtärning och saffran. Låt småputtra ca 25 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Lägg i fisk, timjan och kokt pasta i soppan och koka 1 minut. Dra kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 minuter.
Servera med ett gott bröd.
8 Comments
hallå där!
det där lät supersmarrigt och jag skrattar här för jag vill helst inte heller att det ska smaka så mycket fisk..
haha….så knäpp man är!
Hur som helst så måste jag också ta tag i det där med fiskeriet…
Vi äter det alldeles för sällan.
Ha en fin dag!
Kram katarina
Vad skönt att veta att vi inte är ensamma. 🙂
Kram, kram
Yummie!!
You got mail darling,
Kram
Haha, precis som jag inte vill att kötträtter ska smaka kött. Inte gott!
Kram Lena
Och själv älskar jag fisk!!! 🙂 De där såg super gott ut. Kram
Oh hell, det där lät supergott!!!
Jag älskar fisk, när någon annan lagar det, för det är inte lätt att få fisk gott hemma. Lax funkar, det kan jag få till, eller grilla gös i foliepaket på grillen, men annars är det svårt med fisk.
Det där kan tänkas bli lördagsmiddagen här hemma :).
Kram
Åh så smarrigt det lät! Själv gillar jag fisk och äter det ganska ofta. Jag blev väldigt sugen på att testa, så tack för receptet!:)
Låter riktigt gott, det måste jag testa. Jag älskar fisk,)
Kram