Enkelt och smidigt är något som jag uppskattar när jag står i köket. J och barnen ville ha räkmacka ikväll och själv är jag inte så förtjust i det. Istället marinerade jag mina räkor och åt dem sedan tillsammans med en värmd surdegsbaguette, skivad och med västerbottenost på. Mums!
Tänkte bjuda er på receptet på marinaden.
Lime- och chilimarinerade räkor
- 400 g färska räkor
- 1 st lime
- 1 kruka färsk koriander
- 1 stvitlöksklyfta
- 1 st röd chilifrukt
- 3 msk olivolja av hög kvalitet
Pressa ut limesaften över de skalade räkorna. Hacka chili, vitlök och koriander fint och blanda med olivoljan. Häll sedan ned marinaden över räkorna och låt dem stå och gotta till sig en stund innan det är dags att äta.
Enkelt och så gott!
5 Comments
gott! Vi ör lite räkrättstokiga hör hemma. Är så fräscht med lime o räkor. Finns många fina cevicherecept med just det, ihop med mango o avokado är det superb. Vi gillar att göra chili o vitlöksmarinerade räkor i olivolja med parmesanost på i ugnen, supergott! Ha en fin kväll o kram
Mmmm, den där skålen hade jag kunnat håva i mig till frukost, sjukt gott!!
Ha en go söndag darling 🙂
kram Catta
Mmmm, så smarrigt! Inte konstigt det kurrar i magen när jag läser detta 😉
Ha en skön söndag!
Kram Anna
Smarrigt!!! Jag är inte helt överförtjust i räkmackan jag heller, så tack för tipset !
Kram
A
Mumsigt.. Älskar att äta räkor=)