Japp, nu tänker jag bjuda på ett recept som förmodligen alla redan kan och vet. Utom lilla jag som testade det för första gången efter att vi kom hem från Chicago i maj. Jag hade ju aldrig tidigare ätit amerikanska pannkakor och förstod liksom inte grejen. Men nu har jag fattat och det är verkligen supergott. Så här kommer (för alla er som är lika efter som jag) receptet på Leilas amerikanska pannkakor. Jag har valt att inte använda citronskal i smeten.
AMERIKANSKA PANNKAKOR
3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron
2 msk smör
2 1/2 dl mjölk 3%
1 ekologiskt ägg
Smör till gräddning
Florsocker och vaniljglass till servering
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
- Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
- Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
- Servera pannkakorna varma med florsocker och vaniljglass.
4 Comments
MUMS!!
Så.. när börjar vi med sekreterarfrukostar hemma hos varandra då :-)).
Ha det så bra, nu är det bara nååågra dagar kvar till din semester!
KRAM
Tycker vi kan börja på en gång. 🙂
Kram, kram
Men mums!! Gud så gott det ser ut. Har faktiskt aldrig lagat det så nu måste jag nog faktiskt testa;)
Kram
Gör det och glöm inte florsocker och lönnsirap som tillbehör.
Kram, kram